Žene krive za porast nezaposlenosti

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević izjavila je na vanrednoj konferenciji za novinare da nema potrebe za zabrinutost zbog alarmantnog porasta nezaposlenosti od 17,5 odsto jer su za sve krive žene koje su rodile troje i više djece.


 

Te neradnice, su 15 i više godina provele na birou, bez radnog staža i sada očekuju da se država pobrine za njihove nadoknade – naglasila je Kovačević.

Ona je dodala da su se te žene mogle lako učlaniti u DPS i da bi svakako dobile posao. Istaknute članice – one koje umjesto đece nose Milovu sliku u telefonu – dobijaju posao u državnoj upravi, one koje pokazuju manje entuzijazma bi morale da se zadovolje poslovima u Voliju, Lakoviću ili Rodi, ali svakako bi imale posao.

Ja ne mogu da razumijem taj mentalitet neradnika. Zbog ljubavi prema Državi ( sa velikim D) nešto se mora žrtvovati. Niti se posao može dobiti bez preporuka, niti je u redu da se sada naprasno javljaju majke sa troje i više đece u tolikom broju. Svakako ćemo provjeravati validnost njihovih izvoda iz matične knjige rođenih. 

Ovim povodom se oglasio i Premijer lično, na pauzi između dvije linije ( konferencijske naravno, sram vas bilo šta vam je palo na pamet), poručivši da je ovolika stopa nezaposlenosti još jedna potvrda da je Crna Gora lider u regionu, dok je Filip III kazao da se boji ipak da će Bajden uzeti za zlo ove cifre prilikom slanja pozivnice.

Ranko Krivokapić je još jednom opravdao naziv nacionaliste br.1 i izjavio da na nepovoljne brojke utiče liberalizacija tržišta rada i da sve radnike treba išćerat u Srbiju.

Samo nekoliko trenutaka prije zaključivanja teksta, Premijer je poslao sms poruku na broj redakcije u kojoj je pisalo: ' Poručite Bajagi da više ne dolazi'