Blažo Đukanović – Ja se nijesam uopšte školovao

London (mozakUbime) - Nakon izjave Mila Đukanovića da nije školovao sina da bi radio slabo plaćene poslove u državnoj upravi, oglasio se i prestolonasljednik Blažo.

U izjavi za Pobjedu on je rekao :

-        Ja se nijesam uopšte školovao! Ako izuzmemo par godina osnovne, ja praktično ni jedan jedini dan nakon obaveznog obrazovanja nijesam proveo učeći, a i to malo osmogodišnje su mi gledali kroz prste.

Podsjećanja radi, prestolonasljednik imperije Đukanović je imao priviligiju da kao rijetko koji građanin dobije srednju školu samo za sebe. U pitanju je bila prva privatna gimnazija Luča, koja se zatvorila čim je mlađani Blažo napustio školske klupe, da bi opet nakon toga upisao Univerzitet Dolče & Gabana – otvoren u egzotičnom, ruralnom predgrađu Podgorice – Donja Gorica.

Nsljedivši očev i strikov talenat za biznis, mladi liderski sin se obreo u vodama privatnog biznisa – i to ne bilo kakvog, već onog koji se bavi zelenom energijom & generalno energijom. Pa mu je tako prvi posao bio u opštini Kolašin neposredno prije lokalnih izbora 2014 kada je na tenderu dobio postavljanje ulične rasvjete u nekoliko potpuno zapostavljenih ulica. Iako je za posao uredno bio isplaćen, što je rezultiralo manjkom u kasi, rasvjeta – inače fenomenalno dizajnirana je radila taman onoliko koliko je bilo potrebno da se prebace pare sa računa na račun.

Da škola nije potrebna, i da je čist gubitak vremena kada vam se tata zove Milo a preziva Đukanović – jasno je i kada pogledate račune za struju đe je naprasno uvedena stavka finansiranje zelene enrgije.

Blažo bravo! Dobar si ti momak!