Kolarević: Državna uprava je efikasna

Kotor (mozakUbime) - Sestrić premijera Đukanovića, Edin Kolarević je za portal mozakUbi.me izjavio da je zadovoljan efikasnošću državne uprave, te da ne razumije one koji kažu drugačije.


 

"Apsolutno mi je nejasna rečenica "Državni posao niko nije završio na vrijeme". Mislim da priču o neefikasnosti državne uprave plasiraju neprijatelji mog ujaka, kao i oni koji napadaju tekovine 21.maja." naglasio je Kolarević.

Na pitanje našeg novinara na osnovu čega tvrdi da je državna uprava efikasna odgovorio je da se sam uvjerio i to prilikom traženja dozvole za gradnju luksuznog resorta u Dobroti.

"Evo na primjer ja sam juče podnio zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za resort u Dobroti. Dokumentacija je istina bila nepotpuna, ali su me oni prekjuče zvali da me obavijeste kako su mi odobrili dozvolu. Dan prije nego je ista i zatražena. Dje ima takve efikasnosti?"

Na pitanje da li to ima veze sa njegovim ujakom Kolarević je bio kategoričan "Ne! Moj ujak mi ništa nije pomogao. Dobro, to što on odlučuje koji zakon i kad treba donijeti, te preko svoje partije usvaja zakone koji olakšavaju poslovanje meni i Blažu to nema veze. On to radi u interesu države a ne nas. Moj ujak je pošten političar!"