Zorica Kovačević kao Imhotep, zadužena da služi dinastiju Djukanovića

Kairo - Podgorica (mozakUbime) - Otkriće arheologa privatnog fakulteta UDG na čelu sa Novakom Kilibardom da je Crna Gora u stvari Novi Egipat se prolomila spratom Ministarstva rada i socijalnog satiranja onda kad je neko ubacio kamen kroz prozor.

Mada je to ritual svakog jutra kad se dosta luka mora otkloniti odozada, sve kolege su prišle Ministarki Zorici i legle na pod u znak dubokog poštovanja. Zorica je proglašena Imhotepom!

No da vratimo film unatrag i upoznamo naše stanovništvo šta su to naši eksperti sa renomiranim Novakom Kilibardom na čelu otkrili

Za građenje prve piramide je bio zadužen sam Imhotep tako što je donio zakone o radu i prikupio dovoljan broj radnika koji su trenirali na plantažama pored Nila. Imhotep je služio treću dinastiju Đukas, tj. sveštenika najvišeg ranga i Boga Sunce Ra. Znamo, već vam se stvorila jasna slika jel tako?

Ako ste do sada jasno prepoznali paralele, sledeća slika na papirusu će vas dodatno uvjeriti da se zapravo radi o nama, tj. modernom Egiptu - Crnoj Gori, njenom Bogu Sunca, njegovoj administraciji i slugama.

papirus pregled doktora
Pokloni od naroda. Kralju Djukasu stavljaju sat i još poneka sitnica njemu i bratu

Bog Ra, je opjevan po silnim zidovima što se u ono vrijeme smatralo pretjeranim turbo folkom. Na svakom crtežu se zahvaljuje Vladi Egipta, napominje kako su radnici uživali iako su bili robovi, kako su živjeli u obilju iako su bili non stop gladni, kako im je najljepši Sunca sjaj i da im nebo nije niđe plavlje a noć kristalnija.

Na sledećoj slici možemo vidjeti kako je pod vladavinom Boga Sunca i njegovim kancelarom Imhotepom uspostavljen savršen odnos rada - jedno dijete jedan roditelj. Država se i tada brinula o prilivu stranog kapitala pa su svoje radnike uprezali iz godine u godinu sve bolje. Rezultat uprezanja lokalnog stanovništva je poznat kao 7 godina gladi.

mjerenje visine žita i žetva
Savršen model rada - djeca sa roditeljima na plantažama

Najznačajnija paralela je, prije nego što im je Bog krepa, odvukao je čitavu svoju poslugu za sobom u grob. Posebno vrh administracije.

Izvor slike © flickr.com/photos/misr_lover/, https://www.flickr.com/photos/83670821@N04/