Turci traže prijem kod spec. tužioca, hoće da nauče kvalitetno cenkanje

Podgorica (mozakUbime) - Da je Crna Gora lider u regionu, zapalo je za oko i Turcima. Naime, Turci su poslali delegaciju koju sačinjavaju vlasnici robe prodavane iz gepeka automobila kao i vlasnici štandova sa najpoznatijeg turskog buvljaka "Kapaličarši" kako bi naučili da se što bolje cenkaju sa svojim mušterijama.

Predvodnik delegacije Mehmed, ambasador Turske u Crnoj Gori, priča za naš portal - "Ove tehnike pregovaranja do sada nismo vidjeli. Nismo upoznati sa ovakvom najnovijom tehnikom pregovaranja a mi u Turskoj se cenjkamo već vjekovima. Čak i sa teroristima nadjemo zajednički jezik ali kad je u pitanju državni novac, tu smo mala djeca za vas"

Oguz iz Ankare, prodavac robe sa gepeka automobila, je izjavio sledeće "Ovakvo cenkanje je meni neshvatljivo. Došao sam da naučim kako da prodam - tako da uzmem pare a da pri tom ne dam robu."

Deniz, vlasnik štanda u Kapaličaršiji nam priča "Štand držimo generacijama. Pogadjamo se jer nam je to tradicija ali u ovim teškim vremenima nas zanima da modernizujemo poslovanje koliko toliko. Mene zanima kako da državi ne plaćam ništa"

Evrim, konkurent Denizu kaže "Mene ne zanima samo kako da ne plaćam državi, nego kako da od države uzmem pare a da im vratim mizeran procenat" 

Premijer Djukanović je odlučio da svima podijeli crnogorsko državljanstvo u znak dobre volje i razumjevanja.

Izvor slike © flickr.com/photos/didierbaertschiger/