Evropska komisija pohvalila evropsku Crnu Goru i njen napredak

Podgorica-Brisel (mozakUbime) - Nakon što su Uprava carina i Uprava policije, združenim snagama, suzbile organizovanu kriminalnu grupu koja je godinama švercovala kok…ovaj šećer stigle su i prve pohvale iz Evropske komisije. Naime, nakon što su u uspješnoj akciji pripadnici ove dvije institucije zaplijenili dvije tone šećera oglasio se Jean Cleude Juncker koji je pohvalio napredak Crne Gore na putu ka EU integracijama

“Što se mene lično tiče Crna Gora je spremna da se uključi i postane punopravni član Evropske unije. Ovakav napredak još niko nije postigao, pa čak ni razvijenije zemlje u Evropskoj uniji, a ne zemlja kandidat. Očarani smo napretkom Crne Gore i postrekujemo dalji napredak. Nakon uspješnih akcija u kojima je oduzeto 150kg sitno rezanog domaćeg duvana i oko 100kg domaćeg meda ovo je najveća zapljena, što Crnu Goru pozicionira kao lidera u regionu. Svaka čast!” naveo je u svojoj izjavi Juncker.

U Upravi carina i Upravi policije su nam naveli da je ovo tek prva u nizu akcija koje planiraju da sprovedu.

“Zli jezici i ostali nevjernici bi rekli da mi ne radimo svoj posao kao treba, te da štitimo kriminalce. Međutim kao što vidite to nije tako. Nama je važna ocjena naših Briselskih partnera. Ipak, u cilju daljeg napretka Crne Gore u toku je akcija u kojoj ćemo oduzeti oko 120kg domaće pastrmke i sušenog krapa što će dodatno da nam ojača poziciju lidera u regionu. Crna Gora ostvaruje napredak i na tom putu nas neće niko zaustaviti.”

Izvor slike © https://unsplash.com/photos/uO622Nkg98k