Kriza u EU zbog Andrije Mandića

Brisel (mozakUbime) - Nakon što je Andrija Mandić otkrio svoj euroskepticizamzam na površinu je izašla najveća kriza u Evropskoj uniji. Evropska unija je pred raspadom! Ovu vijest nam je potvrdilo više izvora iz Evropskih institucija, koji su zbog prevelike tuge molili da ostanu anonimni

"Ne možemo da se osvijestimo. Još uvijek smo u šoku. Taman kad smo počeli da prihvatamo da su protesti bili usmjereni ka stvaranju slobodne Crne Gore na putu ka Evropi, i htjeli da im damo podršku, Andrijina izjava nas je pokosila kao grom iz vedra neba! Tužni smo i pretužni. Ne možemo da se dozovemo pameti. Evropa se gasi bez Andrije i vojvodstva." istakli su u saopštenju.

Ipak, Evropska komisija je već oformila radnu grupu koja će u dijalogu na nivou EU - Andrija Mandić pokušati da povrati povjerenje u Evropske vrijednosti.

"Istina je. Radnu grupu će činiti najvažniji prestavnici u Evropskoj uniji i to će biti presedan u odnosima EU i neke zemlje pretedenta na punopravno članstvo. Predsjedavajući Radne grupe biće Martin Šulc, predsjednik Evropskog parlamenta dok će članovi radne grupe biti Donald Tusk, predsjednik Evropskog savjeta, Žan Klod Junker, predsjednik Evropske komisije kao i Federika Mogerini, Šefica evropske diplomatije. Za sada je jedino poznato da će suprostavljenu Euroskeptičnu stranu činiti Andrija Mandić sa svojim saradnicima koje nije htio da predstavi Evropskim zvaničnicima jer je to želio da drži u tajnosti do samog sastanka, na što su oni pristali kako ga ne bi naljutili dodatno." dodaju naši izvori.

Ni građani Evropske unije, ali i svijeta nijesu ostali imuni na novonastalu situaciju pa je tako širom Evrope pokrenuta inicijativa o raspisivanju referenduma za hitan prijem CG u punopravno članstvo, jer kako je obrazlozeno - rečenica “Biće krvi do koljena” ih je žestoko potresla, dok su komadanti ISIL već poručili svojim sljedbenicima da je Vojvodin lik od sada zaštitni znak Kalifata, te da ko to ne bude poštovao smatraće se nevjernikom.

Portal mozakUbi.me je iz izvora bliskih Mandiću saznao da je isti spreman da popusti ukoliko mu Evropska unije prizna vojvodstvo kao nasljednu titulu te obezbijedi posjed na Azurnoj obali.