Budva i Mirko Latinović se dogovorili kako da mjere kvadrat

Budva (mozakUbime) - Opština Budva i gospodin biznismen Mirko Latinović su na pragu state-of-the-art tehnologije. Naime, otkrili su ne samo kako da računaju koliko košta kvadratni metar, nego i kako da ga mjere!

Novi Metar

Iako su do skora računali da je jedan metar u Budvi 3 puta veći od međunarodnog standarda, došli su na ideju da to poprave tako što novi metar mora biti savijen pod uglom od najmanje 40 stepeni a prilikom mjerenja mora biti ili izlomljenog oblika ili u dubokom luku (priložena slika). Iako je bilo na početku nesuglasica ko će platiti ovaj metar sa slike, kasnije su se dogovorili da i to uđe u proračun Budvanske opštine za 2047. godinu.

"Jedan metar je jedan, kako god da ga savijete" - rekli su nam u Opštini Budva i nisu htjeli da nam daju dodatne izjave. Rekli su nam da se obratimo Podgorici ili turističkoj organizaciji Budve jer očekuju da mora da je porastao broj turista sad pred izbore.

Mirko Latinović je izjavio: Ono što je do mene, to ću ja da regulišem, a evo i Tužilaštvo se složilo ako se Opština složi da se ja slažem. Svi slažemo, i to je to!

Ovom predivnom prilikom kontaktirali smo Svetozara Marovića. Iako smo ga prekinuli u zatvorskom ručku dostavljenom iz Maše, ovom svečanom prilikom je izjavio: - Iako svi znamo da je onaj izmislio metar, znamo da je bio prvi, ali ovom prilikom ste i vi prvi, tako da se postavlja pitanje ko je prvi. A ako ste vi prvi, onda onaj drugi, Arhimed, ne može biti prvi. A ko je drugi taj nema pravo da se ljuti.

Iz Britanske kompanije Jaguar su zamolili da se strpe sa donošenjim novih standarda dok ne snime reklamu, jer im po ovom umjesto 7, džipovi troše 800 litara na 100 kilometara.

Izvor slike © youtube.com, pixabay.com