Građani podižu prijave protiv Katnića

Crna Gora (mozakUbime) – Veliki broj građana je od ranog jutra krenuo ka najbližim advokatskim kancelarijama kako bi se konsultovali na koji način da podignu krivičnu prijavu protiv Milivoja Katnića, Specijalnog državnog tužioca, a povodom krivičnog djela mentalno silovanje. Kako su nam rekli oni koji su bili sposobni za razgovor, sinoć su doživljeli nevjerovatnu torturu i mučenje od strane Specijalnog.

- Prvo sam razmišljala da podignem tužbu protiv TV Vijesti jer je u prajm tajmu pustila horor i masakr riječima na mozak građana, ali sam kasnije shvatila da je istu torturu prošao i sam urednik emisije. Onako kulturan i fin, Komnenić je u jednom trenutku zaboravio da je u studiju sa gostom pa ga je prekinuo sa „Čekaj...“. Nije mu ni persirao, a i kako će. – ispričala nam je vidno uplakana sagovornica čije ime je poznato redakciji.

Naša sagovornica je bila u društvu sa još par svojih prijatelja koji su tražili kancelariju Zdravka Begovića, predsjednika Advokatske komore Crne Gore, kako bi njega angažovali da ih zastupa u ovom postupku. Naš novinar je obavio razgovor sa gospodinom Begovićem koji je naglasio da se u svojoj dugogodišnjoij karijeri nije sreo da sličnim slučajem.

- Ovo je potpuna nepoznanica za naš pravni poredak. Jednostavno nešto moramo učiniti jer su građani vidno uznemireni i sa pravom se može reći da su prošli mentalnu torturu. Nijesam nadležan da procjenjujem da li je to mentalno silovanje ili nešto drugo, ali sam odlučio da preuzmem slučaj. Biće ovo jedan od najvećih ispita u mojoj karijeri. – istakao je Begović i krenuo ka svojoj kancelariji gdje će primiti unesrećene stranke.