Katnić pokrenuo izviđaj protiv Crveneog meteo alarma

Crna Gora (mozakUbime) - Glavni specijalni tužilac pokrenuo je izviđaj protiv Crvenog meteo allarma zbog organizovaog napada hladnin vazduhom na državu Crnu Goru i njene opštine. Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je hladni talas u Crnu Goru došao sa sjevera, tačnije iz Sibira, te da je sa sobom donio vjetar, snijeg, kišu i led kojim je zavio cijelu državu u bijelo. Crveni meteo alarm, iako se mogao očekivati u periodu od kraja decembra do sredine marta, je uhvatio državu nespremnu pa je izazvao saobraćajni kolaps na glavnim saobraćajnicama i putevima kao i nestanak električne energije i vode u mnogim opštinama.

Milivoje Katnić je u kratkoj izjavi za portal mozakUbi.me izjavio da je prikupljeno mnoštvo dokaza i fakata kojim će biti potkrijepljena optužnica, te da će u toku izviđaja uspjeti da dođu do svjedoka saradnika kako bi ista bila na što čvršćim osnovama.

"Imamo dokaz da je Crveni meteo alarm finansiran iz Rusije te da je u saradnji sa Udruženim śevernim vjetrovima Crne Gore zavio u bijelo većinu države. Međutim, uz ppmoć naših operativaca uspjeli smo da dođemo do svjedoka saradnika - Śevera podgoričkog i Bure kotorske. Ono su spremni da sarađuju i kroz saradnju otkriju sve što je planirano u napadu glavnooaumnjičenog." - istakao je Katnić.

Kako saznajemo sporadični napadi grupe okupljnw oko Crvenog meteo alarma potrajać do sredine nedjelje, kada će preći u ofanzivu Narandžasti meteo alarm dok će sredinom mjeseca Crna Gora izaći na zelenu granu.

Izvor slike © poreske pare na djelu