Vještaci utvrdili da se čaplja bacala u ruke mladića i tjerala ga da je davi

Zeta (mozakUbime) - Sudski vještaci i profesori sa Biotehničkog fakulteta utvrdili su da je siva čaplja prije nekoliko dana izazvala brojne traume mladom M.O, natjeravši ga da je davi, vuče i bije po zetskim livadama.

„Zaštićenoj ptičjoj vrsti - sivoj čaplji dijagnostifikovan je teški vid Samoporažavajućeg poremećaja ličnosti (SPL), u narodu poznatiji kao mazohizam. Na snimku se jasno vidi kako se ptica jezivo glasa na M.O. tjerajući ga da je muči, zbog čega je mladić doživio višestruke traume, što dokazuje i izvještaj sa psihijatrijske klinike u KCCG“, saopštio je biolog Grinja Kešić, vođa tima vještaka.

Iako je internet zajednica bila zgrožena postupkom M.O., Kešić je pojasnio da je mladi humanista iz Gostilja ustvari žrtva pomahnitale ptice.

„Na snimku se jasno vidi kako se siva čaplja baca u ruke M.O. i užasnim zvucima ga tjera da je davi, šta je uplašeni mladić i učinio. Kasnije se vidi kako na isti način čaplja tjera već uplašenog mladića da je vuče po livadi. Izgleda da je pomahnitaloj ptici to vid zabave“, kazao je Kešić za naš portal.

Jadni mladić je već prijavio čaplju Osnovnom državnom tužilaštvu, dok su profesori sa Biotehničkog već popunili prijavni formular za hospitalizaciju čaplje u Duševnoj ornitološkoj bolnici „Vranjina“.

„Učinićemo sve šta je do nas, ali riječ je teškom obliku SPL-a. Ne bismo da prejudiciramo, ali moramo biti spremni za izvršenje eutanaziju ove životinje, jer je riječ o galopirajućem obliku SPL“, saopštili su iz DOB „Vranjina“.

Lovačko društvo „Zeta“, čiji je član M.O., uputili su zahtjev Nacionalnim parkovima Crne Gore, da prekine trajni zabran lova na ptice u NP „Skadarsko jezero“, kako bi se zaštitili od „ludih ptica“.

„Svaki stanovnik Golubovaca i Tuza je u opasnosti dok ovakve ptice slobodno lete nad Skadarskim jezerom. Molimo NPCG da razmotre naš zahtjev, inače ćemo biti prinuđeni da primijenimo ozbiljnije mjere. Nije tačno da je čaplja izmorena doletjela iz Afrike, već iz Beograda na Vodi. I ranije se događalo da Srbi na sličan provociraju mirne građane kraj Skadarskog jezera“, kazao je predsjednik LD „Zeta“ Goran Orao Škatarić.

Izvor slike © twitter.com/jk_rowling