Spriječen do sada najopasniji državni udar - Beranski ustanak

Berane (mozakUbime) - Poslije državnih i lokalnih izbora u Nikšiću, odlučnom akcijom policije je spriječen najopasniji državni udar do sada: pljačka Prve Banke! Akcija je nazvana "Beranski ustanak".

U saopštenju crnogorskog MUP-a navodi se da službenici Uprave policije MUP - Centra bezbednosti [metni grad], u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije i u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, prvi put preduzele intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju nečuvenog razbojništva - pljačke Prve Banke u Crnoj Gori.

Preduzetim mjerama, danas smo spiječili najopasniiji udar na samu državu. Terorističke grupe iz jedne susjedne države su udarile direktno na samu srž Crne Gore i opljačkale poreske pare koje su trebale završiti u džepu nekog mafij... funkcionera iz Berana. Čim smo čuli za pljačku, čudno ali djeluje, preduzeli smo odlučne i intezivne akcije i tako našli pljačkaše za pola sata - govori za naš portal Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić - "Sve se može kad se hoće!"

Uzeli smo izjave i pošto su svi priznali zlodjelo, pušteni su na slobodu uz obećanje da će od opljačkanih 150,000 evra vratiti 10% od ukradene sume po uzoru na Budvanske funkcionere. Alat koji se koristio u ovom teškom krivičnom djelu smo uništen je u jednom potoku na domak granice. Sve je fotografisano - saopštili su iz Tužilaštva.

Izvor slike © Prva Banka