Tužilaštvo: Samo su se organizovali, takoreći, nisu ni počeli

Kotor (mozakUbime) - Tužilaštvo bojažljivo razmišlja da li je krivično djelo to kada klan iz Kotora godinama ubija, zelenaši, švercuje drogu, reketari, pere novac, potkupljuje policiju i državne funkcionere, pa je donijelo čvrstu odluku da podignu nepotvrđenu optužnicu.

"Takoreći, nisu ni krivi te smo, iz tog razloga, mi u Tužilaštvu odlučili da podignemo nepotvrđenu optužnicu i da im oprostimo jedno 25 godina, jer ko će uistinu gledati sitnicama u oči, a papirologija je velika. Shodno tome, skoro smo "nebrigom" izgubili statistiku i spise koji su vodili evidenciju o ovom klanu zadnjih četvrt vijeka. Odlučili smo da se oslonimo samo na to da su se tek krenuli organizovat. Takoreći, nisu ni počeli." - navodi anonimni i dobro pouzdan izvor portala mozakUbime.

Takođe, naš izvor navodi da će i optužnica biti napisana baš kao da se prethodnih decenija ništa nije radilo, što je u skladu sa praksom ustaljenom u Crnoj Gori da se sve što je bilo nekad ne važi:

"Puj pike, ne važi 25 ljeta. Stavićemo im na teret da su počeli koliko juče da se organizuju i da su mislili o tome sve vrijeme. Zašto bi im stavljali na teret kad su pomagali izboredavanjem nelegalnog novca za legalnu kupovinu glasova što je dovodilo do državnog ćutanja na oba oka? Pa mi smo dio te države. Dužni smo da i dalje žmurimo. A, dobro nam ide." - zaključuje naš izvor.

Izvor slike © Arhiva