Blažo ispunio uslove da traži kredit u Prvu banku

Podgorica (mozakUbime) - Prvi i jedini sin Crne Gore ispunio je uslove da pokrene proceduru za dobijanje kredita kod Prve banke Crne Gore nakon što mu je Vlada odobrila koncesiju na gradnju male hidroelektrane na vodotoku Bistrica.

Kako saznajemo ovo nije bio jedini uslov. Mladi Đukanović je prethodno morao da obezbijedi i dva žiranta, što je bilo problematičnije od dobijanja koncesije.

"Iako je to Banka njegovog strica, đe je suvlasnik njegov otac takođe, a majka zvanično radi u istoj, Blažu to nije pomoglo jer smo mi ozbiljna finansijska institucija. Kod nas se zakon mora poštovati, čak i kad 1.000.000€ provučemo jedanaest puta da dobijemo 11.000.000,00€ kako bi vratili pozajmicu." naveli su iz Banke.

Mali Blažo, u narodu poznat kao "Šteta što je onaj Gad otac onako finom momku", je uspio da obezbijedi jednog žiranta, a za drugog je, uz porodični ručak, obradio strika Aca da kao kolateral uzme poslovni prostor u Vektri od oko 500m2, koji je od istog dobio kao poklon za 18 rođendan.

Da podsjetimo, ovo je druga mala hidroelektrana koju će mladi Đukanović graditi. Gradnja će trajati tri godine, a koncesija traje 27 godina.

Izvor slike © Vijesti.me i Savo Prelević