Podigao ruku da stopira- priveden zbog drskog ponašanja

Podgorica (moazkUbime) - Češki turista Krenc Fafka priveden je danas u Podgorici nakon što je pored benzinske pumpe na Zlatici pokušao da sa svojom prijateljicom stopira do Žabljaka gdje su namjeravali da provedu odmor. Krenc je našem izvještaču rekao da je skinuo ranac sa leđa i podigao ruku da stopira kada ga je okružilo ioborilo na pod 20 uniformisanih lica, objašanjavajući mu njegova prava tvrdim plastičnim predmetima u obliku palica.

Iz Uprave policje je saopšteno da je dana 21.4.2017 u 11:55 priveden češki državljanin F.K. zbog toga što je na javnom mjestu ispred policijskog kampa na Zlatici drsko podigao ruku stisnutu u pesnicu sa ispruženim palcem i na taj način počinio prekršaj iz člana 7, stav 1 Zakona o javnom redu i miru (sl.list CG 1984).

Krenc je po ubrzanom procesu kod sudije za prekršaje pušten da se brani saslobode nakon što je prihvatio status svjedoka saradnika i optužio svoju djevojku da ga je nagovorila da krenu na put u Crnu Goru autostopom i cijelim putem kroz našu državu drsko dižu ruku u pesnicu, kako bi destabilizovali političke prilike uoči učlanjenja u NATO. Slučaj Katarine Navratilove je predat SDT , a Krenc Fafka je kratko izjavio da „Niđe nebo plavo nije“ te da ga je posebno oduševilo gostoprimstvo crnogorskog naroda, raštan i skadarski krap“. Na vašeg novinara je poseban utisak ostavio Krencov osmijeh kroz polomljene zube i njegova želja da se ponovo vrati u Crnu Goru, ovaj put sa novom djevojkom, odmah po prijemu naše zemlje u NATO.