Stanković: ne postoji racionalan razlog zbog koga je boravio u SDT

Podgorica (mozakUbime) - Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković uručio je otkaz Milivoju Katniću, Specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal, radi toga što ne postoji racionalan razlog zbog koga je boravio u SDT.

"Milivoje je svakog dana odlazio u Specijalno državno tužilaštvo, pri čemu ne postoji ni jedan racionalan razlog koji bi objasnio broj odlazaka na tu destinaciju, ukoliko nije u cilju pisanja naučnofantastične knjige za djecu". Saopšteno je iz Stankovićevog kabineta.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da je Milivoje Katnić koristio prostorije i resurse SDT-a za pisanje dječije knjige “Doživljaji Paja i Sinđa”. Izvori bliski jednom crnogorskom izdavaču, koji su čitali prvu verziju “Doživljaja…” kažu da se radi o kvalitetnom štivu za najmlađe koje je na jedinstven način objedinilo “Alisu u zemlji čuda” , “Matriks”, “Harija Potjera” i Čarobnjaka iz Oza”, tako da đetić do kraja ne zna da li se radi o snu, javi ili paralelnom univerzumu.

Rukopis je navodno odbijen, jer su djeca iz fokus grupe koja su probno čitala svjedočenja Sinđe i Paje neobjašnjivo vukla svoje roditelje do turističkih agencija I tražila najskuplje avionske karte za putovanje iz Crne Gore u jednom pravcu. Zabilježeno je I da je jedno dijete počelo da udara glavom u zid neprestano ponavljajući “Do mene je, do mene je..” Iz SDT nisu komentarisali ovaj slučaj, ali smo nezvanični saznali da se g. Katnić priprema za nastup na međunarodnom Sajmu knjiga u Podgorici.

Izvor slike © Arhiva