Bolesnici: ako je inflacija prije bila manja, to je pokazatelj da će rasti dalje

Pošto se u Crnoj Gori nijedan ekonomista, od tolikih eksperata, nije javio da objasni povećajne poreza, mozakUbime je ragovarao sa raznim duševnim bolesnicima i pitali smo ih šta misle o ekonomiji i ovom poskupljenju.

"Pa po teoriji racionalnog očekivanja, ništa se novo desiti neće. Trend je da cijene rastu iz mjeseca u mjesec i mi mislimo da će se taj trend nastaviti. Vlada se zadužuje više nego što može da vrati, pa stare kredite vraća novim kreditima. Kad god dižu novi kredit kamata je svaki put veća. Čak su i strane banke prestale da lobiraju pa se Vlada mora dovijati kako da nabacuje i pere pare preko firmi svojih prijatelj i kumova. U svrhu toga, obezbjedili su se zakonom i zamajavaju narod sa lažnim hapšenjima i raznim predstavama kako bi im skrenula pažnju. Vidite i sami da se opozicija bavi NATO i Medo pitanjima. Niko ne piše i objašnjava kakav nas ambis čeka."

"Ovom prilikom bismo poslali poruku Vladi i pojedinim opozicionim političarima: Jel stvarno mislite da je nama duševnim bolesnicima lako slušat vas po vas bjeli dan?"

 

Izvor slike © en.wikipedia.org/wiki/User:Chitrapa