Vlada Crne Gore obećala Veselinu Pejoviću

Vlada Crne Gore obecala Veselinu Pejoviću da ga neće više niko podsjećati da je bio kondukter ukoliko on odustane od opravdane tužbe protiv KAP-a.


 

Naime, kao sto su građani upoznati, vlasnik UNIPROM-a je prije nego što je postao uspješan biznismen, svoju karijeru započeo kao kondukter. Na vanrednoj 138. sjednici Vlade Crne Gore koja je održana 24.11.2015. godine članovi Vlade su donijeli jednoglasnu odluku da ka Skupštini Crne Gore upite Prijedlog Zakona - Lex specialis - koji će za svoj krajnji cilj imati zabranu javnog podsjećanja na prethodno profesionalno angažovanje sad već uspješnog biznismena.

Zaključeno je na Sjednici da Predlog zakona bude poslat u dalju proceduru nakon pregovora o odustanku od tužbe koje će sa Veselinom Pejovićem voditi pregovarački tim Vlade u sastavu prof. dr Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade, sa savjetnikom Grujicom Lazovićem, Mr Rasko Konjević, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova, sa Draškom Konjevićem, i prof. dr Vladimir Kavaric Ministar Ministarstva ekonomije.

Vlada je naglasila da će se, ukoliko pregovori propadnu, žaliti međunarodnom sudu. Pregovori će otpočeti nakon 1. decembra kada se očekuje da Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO.