Protestni skup DF-a u Nikšiću završen uspješno

Protestni skup Demokratskog fronta u Nikšiću koji je održan večeras završen je uspješno, a trgom Šaka Petrovića umjesto suzavca širio se miris Lenora Lipa. Večerašnjem skupu prisustvovalo je više od 6000 građana koje je moderatorka programa Iva bajković pozvala da pokažu koliko ih ima.


 

”Skupite kišobrane i gromkim glasom pokažite režimu koliko nas večeras ima!” na šta je okupljena masa odgovorila skandiranjem

”Milo zagovorniče NATO-a!! Milo zagovorniče NATO-a!!”

Na protestnom skupu prisutnima se obratio Vesko Pejak iz Alternative koji je ovog puta pred građane iznio pun frižider jer, kako je istakao, dosadašnji performans sa praznim frižiderom nije urodio plodom.

”Ovoga puta frižider smo napunili u marketu u Ozrinićima jer dosadašnje pokazivanje praznog frižidera nije urodilo plodom. Evo ovako ne izgledaju vaši frižideri.”

Predrag Bulatović je prisutnima u obraćanju poručio da je spreman da promijeni svoj slogan iz “Ima nas više nego dovoljno” u “A đe ste ljudi” samo ako je to prava formula da se Đukanovićev režim još jednom nađe u panici.

”Evo ja ovdje javno poručujem pred svima vama – Režim je u panici. Režim je u panici, i treba učini i ovaj mali korak da ta panika potraje još duže jer evo traje od 1998. godine. Moramo biti složni da poručimo da nas ima više nego dovoljno da je režim u panici!”

Nekadašnji sindikalni lider, a sada uspješni političar, Janko Vučinić je istakao da je spreman da popuši lulu mira sa vlasnicima Toščelika samo ukoliko Đukanović prizna da je FK Čelik bolji klub od FK Sutjeske.

”Iako je u Sutjesci igrao Vučinić, Milo mora izaći i javno priznati ovo što od njega tražimo jer je Nikšić grad piva rocka i Čelika, a ne grad kvartaša, kamataša i Sutjeske.”

Potpredsjednik Skupštine Branko Radulović iznenadio je sve prisutne jer u svom govoru nije pomenuo sina Peka, i to da će i ovog puta poginuti za Crnu Goru

”Diš’ se Nikšićeeee! Diš’ se Perjaniceeee! Kunem vi se živjeću vječno za Crnu Goru! Dajemo rok 10 dana režimu i nakon toga ćemo dati još 10 dana do novih 10 dana.“

Nakon Radulovića na okupljenima se obratio Milan Knežević koji je pojasnio da se pjesma „U dolini rijeke Zete“ ne odnosi na njegov zavičaj te da će se on zalagati da se u Zeti selo Srpska preimenuje u Crnogorsko selo.

Najveće iznenađenje prisutnih je izazvao govor lidera PzP-a koji nije iskoristio riječi – tajkun, kriminalac, kriminalni režim i lopovi.

„Crna Gora je evropska zemlja, a biće evropskija kad oni malo odu, a mi malo dođemo.“ – kazao je Medojević i zahvalio se na pažnji.

Na kraju se prisutnima, nakon velikog isčekivanja, obratio Andrija Mandić koji je potvrdio pisanje našeg portala.

“Istina je! Od sjutra krećem u novi radikalni vid borbe – Štrajk jelom! Štrajk će se održati na mjestu gdje je bila slobodna teritorija, ali neću jesti baš sve što mi se donese već isključivo bureke iz Vukčevića i Sonje. Dragi građani, braćo i sestre, odlučan sam u borbi i istrajaću do konačne slobode. DO POBJEDE!“ izjavio je Mandić čija je izjava dočekana skandiranjem prisutnih „GOTOV JE! GOTOV JE!“