Bečić: Kad porastem biću Svetozar Marović

Izgleda da ja kao stranka smetam svima, ne zato što ja vodim stranku nego zato što posjedujem tu lidersku nit i mogućnost da pokrivam više ekspertskih funkcija. Mladost ludost možda bi rekli zlonamjerni, ali ja sam stvarno poistovjećen sa Svetozarom Marovićem, filozofski gledano. 

Jel možete dati ijedan intervju a da ne prozovete bivše kolege? - pitao je novinar mozakUbi.me portala

"Naravno. Bavimo se produktivnom politikom, a ne populizmom. Ne osporavamo druge u njihovim metodama, ne bavimo se njima, ali naravno nećemo da učestvujemo u predizbornim akcijama koje osmišljava lider DF-a Predrag Bulatović i njegovi saradnici, jer domete pomenute politike smo imali priliku da gledamo svih ovih godina"

Kažu da se kod vas daju prepoznati tragovi tjeskobe i straha?

"Jasno je da smo trn u oku i velika smetnja vlasti imajući u vidu da nosimo novu vrijednost, budimo velike simpatije njihovih nekadašnjih podržavalaca i onih koji su apstinirali dosadašnje političke procese, imamo veoma kvalitetnu i intenzivnu saradnju s predstavnicima međunarodne zajednice i potpunu čistinu, stručnost i kompetentnost, što je naljeći problem masjtora kriminalnih poslova oličenih u izvršnoj vlasti"

Kažu da podsjećate malo na Napoleona?

"Tim trgovcima ljudskim dušama apsolutno je jasno da nas nikako i nikada ne mogu ucijeniti ili kupiti. Zaista nijesmo ni sanjali da ćemo pretrpjeti tako brutalne javne, a monstruozne, tajne, kontinuirane napade dijela tradicionalne opozicije koju gledamo već više decenija na istim pozicijama i sa istim više puta viđenim metodama borbe i neproduktivnim ishodima"

Nešto privatno o vama, ali molimo vas bez poštapalica i ukratko?

"Dakle, ne bavim se zavrzlamama Predraga Bulatovića, već brutalnom pljačkom koju organizuje i realizuje Milo Đukanović i osmišljavanjem demokratskih mehanizama za njegovu hitnu smjenu, jer je to preduslov za demokratizaciju i boljitak cjelokupnog društva i države"

Izvor slike © cdm.me