Crna Gora štiti Euro - pomaže Evropsku Uniju sa 500 miliona eura

Podgorica (mozakUbime) - Vlada Crne Gore je odlučila da pomogne dodatno stabilizirati Euro valutu tako što će dati Evropskoj Uniji 500 miliona bespovratne pomoći kao pomoć za mala i srednja preduzeća.

Da domaća pamet nije samo pamet kad su strane investicije i lični džep u pitanju pokazuje ozbiljnost pristupa razvijanju naše države i okruženja od kojeg zavisimo. "Dajemo da bi nam se sjutra djeci vraćalo" - izjavio je ministar finansija dr i ekspert Radoje Žugić i dodaje:

"Lako je dizati kredite kad ne znaš ništa pošteno da radiš. Osudio bih države u regionu koje destabilizuju region zbog loše finansijske politike! Prosto ne razmišljaju o svojim gradjanima jer stalno dižu kredite a u začaranom krugu spadaju samo na to da vraćaju kredit novim kreditom. To im neće na dobro izaći a jednog dana će ta piramida pasti sama od sebe. Tako se samo upropaštava država i zadužuju pokoljenja"

"Ne, ne očekujemo nikakvu pomoć od Evropske Unije niti smatramo da smo spali na prosjački štap da nas neko pomaže. Srećom, tu smo mi, eksperti iz Vlade i spremni smo da pomognemo ne samo regionu nego i čitavoj Evropi."

Izvor slike © flickr.com/photos/nicmcphee/