Otpor cenzusu i politici i izborima i strankama i i i ....

Crna Gora (mozakUbime) - Naš narod je poznat po buntovništvu i kako za 20 evra ne bi prodali svoj glas nikom. U tom jakom duhu, u skladu sa najnovijim trendovima, u siromašnoj i napaćenoj ali zato vazda slobodnoj Crnoj Gori da svaka famelja ima svoju stranku, nedavno je formirana još jedna 'Otpor cenzusu'.

Iako nije stranka nego viša instanca - pokret, da bi se pravila jasna distanca od političkih stranaka, u Pokretu su izjavili: - Mi smo protiv svih političkih stranaka, ali zato nam nije mrsko da se bavimo onim što politika jeste - izborima. No jasno, da zbog naše orijentacije iskazujemo stav a to je otpor prema cenzusu. Mi ne nudimo ništa novo i želimo da tako ostane.

Kako bi naglasili svoj pravac, priključile su im se i brojne NVO (one samostalne organizacije koje žive od tuđeg džepa) koje broje ukupno 15 članova, a koje su takođe gadljive na politiku i sve što je političko.

Grupa građana Otpor cenzusu je najavila u skorije vrijeme brojne akcije kojima su se i do sada prilično neuspješno bavili. Najveći problem je kako ističu, činjenica da će morati da skupe pet hiljada potpisa da bi predali listu što je u suprotnosti sa njihovim proklamovanim ciljem otpora cenzusu.

Još jedan vid političke kampanje biće svakako njihovo kontinuirano hapšenje, koje će sami izazivati na svakom koraku. Jer bez hapšenja nema kvalitetne promocije.

Izvor slike © arhiva