DPS opoziciji: Sad vam smeta što sarađujemo sa dijasporom

Podgorica (mozakUbime) – Zamjenik predsjednika DPS-a i kandidat za premijera Duško Marković, osuo je paljbu po opoziciji koja ih kritikuje jer dovode iseljenike da glasaju na izborima 16. oktobra 2016. godine. Kako je istakao u svom reagovanju ne može mu biti jasno zbog čega sad kritike kad su konačno počeli saradnju sa dijasporom za koju su ih optuživali svi da je nedovoljno razvijena.

- Baš sad kad smo odlučili da potržimo pomoć od dijaspore našli su da nas kritikuju. Sad kad smo uspostavili saradnju i kad saradnja funkcioniše na obostranu korist našli su da nas kritikuju. Pa molim vas, ima li te države u tranziciji koja se ne oslanja na pomoć svojih iseljenika? Normalno je da nema. E tako je i Crna Gora odlučila da se u odsudnom momentu po DPS... ovaj... državu, obrati za pomoć dijaspori. Čak smo i dobro prošli.

Cifra od 250 eura je čak i prihvatljiva, to je svega polovina prosječne plate u Crnoj Gori, a čak manje od trećine potrošačke korpe. I sve to po osobi. Pa molim vas, noćenje sa doručkom u Hiltonu košta više! Ne vidim što je tu sporno. Svaka država poštuje svoju dijasporu. – istakao je Marković.

Izvor slike © Arhiva