Katnić: Imamo neoborive dokaze, ali sam zaboravio šifru za računar

Podgorica (mozakUbime) - Glavni specijalni tužilac (GST)  Milivoje Katnić sinoć je kazao da posjeduju dokaze da je Demokratski front (DF) učestvovao u organizovanju kriminalne grupe, ali da iste ne može predstaviti javnosti jer je zaboravio pasvord za kompjuter.

“Imamo snimke razgovora, fotografije sa sastanaka, fotografije oružja, pisana priznanja svjedoka-saradnika, ali problem je što sam sve to sačuvao na svom računaru, kojem, trenutno, nemam pristup, jer sam zaboravio šifru”, kazao je Katnić gostujući u političkoj emisiji “Živa Bistrina”.

GST sumnja da je beogradska ambasada Rusije umiješana u zaključavanje kompjutera, jer je “zatamljenje” u glavi Katnića nastupilo nakon što se u Podgorici rukovao sa jednim ruskim zvaničnikom.

“Upalio sam kompjuter i u polju 'user', koje se pojavilo nekoliko sekundi kasnije, ukucao svoje korisničko ime 'gstmilikBOG', ali kada sam trebao da ukucam šifru u polju 'password' nije bilo sile da sam se mogao sjetiti. Pokušali smo i ja i supruga i ukucavali '2ruskaspijuna', 'srpskiizdajnici918', 'nikadvise1918', 'crnagorokapljovode2006', 'sigurnimkorakomilo1502'... ali mi je izbacalo 'incorrect password or username', što znači 'nema šanse'”, pojasnio je Katnić.

Tvrdi da trenutno potražuju stručnjake i hakere, koji bi oborili sistem i povratili dokaze, ali svi dostupni su ili za Rusiju ili protiv NATO.

“Riječ je o vrlo osjetljivoj materiji, zato se taj posao mora dati u sigurne ruke. Nudili su nam se razni hakeri, ali smo vidjeli da na fejsbuk statusima pretežno lajkuju komentare za Rusiju ili protiv NATO. Zato smo se pomoć obratili vladama Hrvatske, Albanije i Rumunije, ali sam zaboravio i šifru od mejla, pa ne možemo vidjeti da li su odgovorili”, kazao je Katnić.

Katnić očekuje da će mu, ukoliko brzo ne dobije pomoć, Bog javiti šifru, jer je sa istim do sada imao odličnu saradnju u nalaženju dokaza protiv srpskih i ruskih terorista.

“Bog je na našoj strani, zato ćemo i pobijediti”, zaključio je GST.

 

Izvor slike © Arhiva