Intervju sa članom koalicionog partnera koji je odbio rukovodeću poziciju

Crna Gora (mozakUbime) - Nakon što je završena današnja sjednica Vlade Crne Gore, gdje je nastavljeno raspoređivanje kadrova koalicionih partnera DPS-a na rukovodećim pozicijama u javnoj upravi Crne Gore, portal mozakUbi.me objavljuje ekskluzivni intervju sa mladim članom jednog od koalicionih partnera, Adamom Plekosićem.

mUm: Gospodine Polekosiću, zadovoljstvo nam je što ste naš sagovornik i što ste se odazvali pozivu da otvoreno govorite o partijskom zapošljavanju.

Plekosić: Zadovoljstvo je moje što ste me kontaktirali i što nogu otvoreno da iznesem svoje viđenje trenutne situacije u našoj državi.

mUm: Vi ste jedan od rijetkih članova malih koalicionih partnera trenutne vlasti koji je svojevoljno odbio ponuđenu mu funkciju. Koji su vaši motivi? Šta vas je navelo - Želja da budete u centru pažnje ili mislite da ima boljih kandidata?

Plekosić: E, zbog ovoga sam pristao da dam intervju vama. Ne libite se da postavite direktno pitanje. Tvrdim da ima boljih kandidata i boljih menadžera, šteta što ako ne budem ja biće neki drugi partijski kadar.

mUm: Kako to mislite?

Plekosić: Lako. Zar vi stvarno mislite da se na funkciju u Crnoj Gori dolazi a da nijeste "Drug član..." što bi rekao Radovan III. Svaki član se uhljebiti mora, iskustvo nije bitno.

mUm: Pa zašto ste onda vi odustali? Da li je moguće da vi ne želite tako?

Plekosić: Ne, nijesam želio tako. I u svojoj partiji se borim za princip ravnopravnosti i jednake šanse za sve. Za nov sistem...

mUm: Ali rekli ste da ste svjesni da vlada sistem "uhljeba".

Plekosić: Jesam, ali sam rekao i da se borim protiv toga takođe. Želim da se to promijeni.

mUm: Ali, gospodine Plekosiću, zar ne shvatate da će ipak partijski kadar zauzeti vaše mjesto i da će partijski kadar da zapošljava partijski kadar...

Plekosić: Jesam, ali ću ja to da kritikujm na organima partije i da pokušam da promijenim to.

mUm: Ali, gospodine Plekosiću...

Plekosić: Zašto vi konstantno mene zovete gospodine Plekosiću? Ja se zovem Don.

mUm: Kako Don? Zar nije Adam?

Plekosić: Ne, moje ime je Don Kihot.

Izvor slike © kakonaposao.com - pješke, autom, busom...