Ključne su odredbe u rekonstrukciji Vlade

Podgorica, Vlada Crne Gore (mozakUbime) – Prethodne nedjelje izvršena je rekonstrukcija 40. Vlade Crne Gore na čijem čelu je ostao višestruki premijer Milo Đukanović, koji nastavlja da vedri i oblači. Ove nedjelje se donose ključne odluke o ulasku po dubini i širini u institucije pa će ekipa mozakUbi.me pokušati da izvrši retrospektivu prethodne dvije nedjelje na primjeru fudbalske utakmice.

Kao primjer koristićemo Derby della madonnina iliti jedan od najvećih svjetskih derbija. Dakle ovako to ide. FC Inter godinama dobija AC Milan na svakom meču u kom se sastanu, i obično je to neregularno ili uz pomoć sudija. U Interu postoje igrači koji se pobune zato što ne dobijaju previše šanse ili su prokockali svoju šansu, te zbog toga odluče da pređu u tabor AC Milana. Iako su u novom timu oni i dalje potajno gaje ljubav prema FC Interu. Konačno se desi da neko ukaže na nepravilnost koja “krasi” višedecenijske pobjede Intera i odluči da pokuša sputati Inter u njegovoj neregularnoj igri, i samim tim organizovati poštenu utakmicu.

Na scenu stupa strateški i taktički skroz pogrešan potez trenera AC Milana koji na ključnim pozicijama na terenu, po DUBINI i ŠIRINI, postavlja upravo bivše Interiste, popularne Nerazzurre, i sa njima pokušava da napravi poštenu igru.

Za sve to vrijeme radikalni Juventus optužuje i FC Inter i AC Milan da su su plan poštene igre skovali u prostorijama Španske Primere, te da je isti kontra Calcia i Italijanske Serie A. Juventus je pri tome ipak svjestan da će planom koji su uspostavili FC Inter i AC Milan profitirati i uspjeti da namakne 12 bodova umjesto maksimalnih 7 koliko je na početku sezone bilo projektovano radikalnom Juventusu.

Dio tima AC Milana planirala je biti i Bolonja, koja je napravila par taktičkih poteza jer je i ona htjela da kombinuje svoje igrače ali je na kraju ipak odlučila da sa strane gleda meč. Ekipa Roma je bila izričita da sa ovakvim Interom tj. njenim trenerom nikad neće igrati, ali je sve vrijeme pratila pregovore o pripremi fer meča.

Na samom kraju Inter je prihvatio borbu znajući da u redovima Milana ima svoje igrače, doduše ne sve ali se ispostavilo da ima nekoliko koji su postavljeni na ključnim pozicijama u timu AC MIlana, i da će u svakom momentu moći da računa na te igrače.

Takođe FC Inter je svjestan da na svojoj klupi ima igrače iz malenih klubova poput Palerma, Frosinonea, Sassuola, Verone ali i Parme koja je dijelom ostala uz Inter dok su neki od njenih ključnih igrača pošli u AC MIlan. Inter je svjestan da sve njih može koristiti i da na njih može računati ukoliko im bude prifalilo koji bod za pobjedu, a ukoliko ne pustiće ih da se pripremaju iza aut linije popularno zvane cenzus.

U svakom slučaju Derby della madonnina koji je zakazan za oktobar biće veoma zanimljiv, a priprema tokom ljetnje sezone ponudiće nam brojna uzbuđenja o čemu ćete moći da čitate samo na www.mozakUbi.me.

Izvor slike © http://www.flickr.com/people/27478478@N00